Om ffelicia

Dobbelt F først i navnet, er et rent ff fortissimo musiktegn.

Og er blot en grafisk finesse som blev brugt på båden, navnet var oprindeligt FELICIA. Det navn er ifølge Kryssarklubbens register nok det mest udbredte svenske bådnavn, og fra at være en skriveform, ændredes navnet til FFELICIA, og som sådant fandtes det i diverse registre (fx kryssarklubben båtregister).

En tilstræbt bivirkning af bådskiltet på båden er at der spørges til det - hvorfor to F'er ? - og det giver jo en anledning til at fortælle lidt om bådtypen Fortissimo.

Derudover er der gammel tradition for bådnavne og realtioner til pigenavne (Katinka, Pippi), blomster/plantenavne (Troldrosen, Radisen) og fuglenavne (Troldanden, Havlit).

Felicia følger også denne referense tradition, idet navnet udover pigenavnet og viser hen til blomsten felicia i svenske fraver og bådens egen lyse blå ( se exotic-plants felicia )

Udover at selve ordet felicia har en hunkønsrelation og syv bogstaver (et for hvert verdenshav) som tradotionen kræver, er dets betydning på latin knyttet til lykke og glad og det er helt fine stemningsord.

Selve årsagen og historien bag - se ⇒ navngivning

 

 felicia heterophyllia blomst